Buenos Aires, Argentiina



Hotelliini on saapunut uusia asukkaita. Tänään näin kahden nuoren naisen tekevän tuttavuutta huonettani vastapäätä olevalla terassilla. Toinen kertoi olevansa Manchesteristä ja pitävänsä välivuotta työstään sosiaalityöntekijänä, toinen oli argentiinalainen englannin opettaja. Suljin oveni.

Viime päivinä olen tutustunut kaupungin kulttuuritarjontaan. Lauantaina kävin katsomassa Modernintaiteenmuseon lähellä olevassa puistossa ilmaisen balettinäytöksen. Esityksen vetonaulana oli argentiinalaisen baletin tähti Maximiliano Guerra. Mies veti klassiset numeronsa hoiperrelen, mutta sisukkaasti kylmässä illassa. Enemmän pidin brasilialaisesta modernista esityksestä. Musiikki oli kaunista ja tanssijat liikkuivat sulavasti yhtenä ryhmänä.

Sunnuntaina seurasin kotinurkiltani kulkevaa ihmisvirtaa. Ihmiset kulkivat toiselle puolelle Avenida Libertadia, San Telmon varsinaiseen sydämeen. Siellä oli meneillään jokasunnuntaiset markkinat. Kaupunginosa vilisi katseltavaa! Vanha pasriskunta veti kadunkulmassa tangoa, joku toinen taas ansaitsi elantoaan esittämällä robottia. Yksi mies oli koonnut pienoisnäyttämön, jolla esitti nukketeatteria, toisaalla paikallinen stand-up koomikko hauskutti markkinayleisöä. Markkinoiden varsinaiseen sisältöön, käsityöläisten tuotoksiin, en jaksanut perehtyä.

Ilokseni tapasin markkinoilla israelilaisen Gilalin, joka oli tuttu parin viikon tapaisesta englannin ryhmän tapaamisesta. Hän oli silminnähden iloinen tapaamisestamme. Olin tästä hieman ihmeissäni, koska edellisellä kerralla emme olleet keskustelleet paljoakaan ja lähinnä vain niitä näitä. Mietin, oliko hän saanut tietää minusta jotain uutta, joka olisi herättänyt hänen mielenkiintonsa. Nyt hän pyysi minua tulemaan seuraavaan tapaamiseen, jotta voisimme bailata yhdessä.

Olin ollut jälleen perjantaina englannin ryhmän tapaamisessa. Kevyttä jutustelua ja ruokailua yhdessä. Ihmiset olivat miellyttäviä kuten aiemminkin, mutta syvempää kontaktia en saanut. Muistin Päivin sanoneen, että ryhmän argentiinalaiset eivät koskaan keskustele henkilökohtaisista asioista. Eivätkä ilmeisesti edes tunne toistensa nimiä. Kysyin yhdeltä aktivistilta toisen aktivistin nimeä eikä tämä muistanut!

Suomesta on kantautunut uutisia, jotka hetkeksi pimensivät päiväni. Vuokra-asuntojen hinnat ovat jälleen nousussa. Asuntoja on tarjolla entistä vähemmän ja niistä tapellaan entistä kovemmin, mikä on nostanut hintoja. Mietin, mitenköhän työtön transu pärjää näillä markkinoilla Suomeen palattuaan.